Aktiviteter

Dykning

När det gäller dykning är det riktigt värt att försöka svampdykning och observera fantastiska havsrikets hemligheter. Svampdjur är Kalymnos stora skatten. Tack vare dykresor kan du uppleva färgrika korallrev, vulkaner och ibland spektakulära skeppsbrott. Missa inte!

Klättring

Man kan inte heller glömma att Kalymnos är ett klätterparadis och massor av turister kommer hit exakt för att bestiga bergsspetsarna som har att ge verkligen unika vyer. Öns landskap är dominerat av gröna skogar, steniga backen och grottor (som den mest kända grottan Grande Grotta). Klättringsområden på ön är lämpliga både för professionella klättrare och för nybörjare – man kan välja bland fler än 1700 rutter. Det som är också intressant är Climbing Festival som äger rum varje år och ger möjligheten att se de bästa klättrare i hela världen

Vandring

Om man inte är intresserad av sådana ”lutade ytor” kan man välja vandring. Nästan 80% av ön består av rå, frodig natur och branta terränger, vilket betyder att här finns oändligt många underbara resvägar. Inte bara sådana tydligt markerade, populära vägar (så kallade kalderimi – stenlagda gator) utan också dolda från människor fåraherdars stigar. Om du är sugen på oförglömliga utsikter välj rutten Kantouni som följer dig till den berömda kyrkan i Pothia. Lite mer ansträngande men inte mindre avsevärd är så kallade Ilias rutten som erbjuder en resa till öns högsta punkt.
Förutom klättring och vandring är ön ett idealt resmål för de som vill segla – på grund av en oregelbunden kustlinje och otroligt många vikar.