Om ön Kalymnos

Kalymnos – det finns flera anledningar till att förälska sig i denna ön!

Kalymnos är en liten och lummig ö för alla äventyrsjagare. Denna grekiska ön är den tredje folkrikaste ön i Dodekaneserna (efter Kos och Rhodos), ligger i sydöstra Egeiska havet och är omringat av turkost vatten som tillsammans med resliga berg gör ön till en drömd plats för olika utomhusaktiviteter. Förutom detta döljer ön lugna stränder, pittoreska vikar och förvånande frodiga växter. Ön tillhör liksom solen och sina förtjusta gäster. Gillar du att klättra eller dyka? Då är denna plats det perfekta valet just för dig!

Det är riktigt lätt att slappna av när du är på Kalymnos – tack vare fabulösa stränder. Exempelvis vitsandiga stränder i Myrties pulserar av kefi – det typiskt grekiska sättet att leva fritt och njuta av sitt liv. Massouri är en annan hjärtlig, liten by med en huvudgata som är full av restauranger, kafeterior samt gammalmodiga, små butiker. Mitt i byn finns också en gemytlig strand. Oräkneliga olivträd runt öns stränder erbjuder dig även en kostnadsfri aromaterapi!

Den största turistattraktionen på Kalymnos är den praktfulla naturen. Höjdpunkten är Esperidonfjorden omringad av mandarin- och apelsinträd. Fjorden faller direkt i havet och kallas ofta för den vackraste fjorden i hela Grekland. Telendos är nästa måste. Öar ligger 700 meter från Kalymnos (10 minuters båtresa). På Telendos bor bara 50 personer så det är alltid lugnt och mysigt här. Pittoreska solnedgången på Telendos är något riktigt värt att se.